پروسسور صدا و تصویر یا پاور آمپلی فایر

پروسسور صدا و تصویر یا پاور آمپلی فایر

معمولا در سینمای خانگی ( سینمای خصوصی ) از رسیور صدا و تصویر و یا به قولی پاور آمپلی فایر استفاده میشود که پروسسور و آمپلی فایر در یک شاسی می باشد و در واقع به عنوان مغز اصلی سینماخانگی است . دلیل اصلی استفاده از این دستگاه سهولت کاربری و قیمت مناسب تر نسبت به پری پروسسورها می باشد .

این دستگاه ورودی صدا و تصویر را از یک پخش کننده مانند بلوری پلیر و یا سرور فیلم دریافت می کند و پس از پروسس و تقویت و جداسازی کانلهای صدا ( بسته به کانلهای سیستم پروسسور و پخش صدا ) صدا را به اسپیکرها و تصویر را به سیستم پخش تصویر ارسال می نماید .

نکات مهم در انتخاب پروسسور

الف – تعداد کانال

اولین نکته در انتخاب پروسسورها تعداد کانال صدا در سینمای خانگی است که بر اساس ابعاد ، سطح کارایی مورد نیاز و نوع کارایی طراحی می گردد .

اکثر پروسسورهای مورد استفاده از نوع پنج کاناله طراحی و انتخاب می گردد ؛ پرسسورهایی که 7 کانال داشته باشند معمولا فرمت های DTSX و Dolby Atmos 5.1.2 را پشتیبانی می کند ؛ پرسسورهایی که 9 کانال داشته باشند معمولا فرمت های DTSX و Dolby Atmos5.1.4 را پشتیبانی می کند و نیز پرسسورهایی که 11 کانال داشته باشد معمولا فرمت های DTSX و Dolby Atmos 7.1.4 را پشتیبانی می کند .

ب – ورودی و خروجی ها

نکته مهم دیگر در انتخاب پروسسور سینمای خانگی ورودی و خروجی مورد نیاز این دستگاه بر حسب کاربری است ، پرسسورهای جدید مجهز به HDMI 2.0 میباشند که میتوانند محتوی 4K/UHD را از خود عبور دهند و به صفحه نمایش انتقال دهند ، وجود HDMI در پنل جلویی پرسسور میتواند در اتصال فوری دوربین و کنسول بازی کمک کند ؛ داشتن دو خروجی HDMI یکی برای تلویزیون و دیگری برای پروژکتور یا اتصال به تلویزیون دیگر در ناحیه ای متفاوت ؛ وجود ورودی های دیجیتال یا کواکسیال ؛ وجود THD base برای اتصال به HDMI با طول بیشتر ، همه و همه هنگام طراحی و انتخاب پروسسور لحاظ می گردد .

ج – صدای فراگیر

پرسسورها ی جدید معمولا به یکی از فرمت های صدای فراگیر یا Immersive Audio مجهز می باشد ؛ این فرمت ها معمولا با قرارگیری چند اسپیکردر سقف معنا پیدا می کند .

معروف ترین فرمت های صدای فراگیر یا Immersive Audio عبارتند از : Dolby Atmos ، DTSX و Auro 3d ؛ در حال حاضرپیشنهاد می گردد از پرسسورهایی استفاده شود که حداقل 9 کانال را پشتیبانی کند تا فرمت 5.1.4 قابل اجرا باشد .

د – Room Correction

یکی از امکاناتی که پرسسورها را متمایز میکند توانایی Room Correction است که مشکلات آکوستیکی را تا حدودی مرتفع می نماید .

ه – قابلیت شبکه ، وایرلس و Multi Room

خروجی Ethernet برای پرسسورها از لحاظ کنترل از راه دور و متصل کردن آن به سیستم اتوماسیون و یا اتصال به سرورهای DNLA برای استفاده از محتوی داخل هارد دیسک اهمیت دارد .

بسیاری از پرسسورها دارای Zone ها ی متعددی میباشد که امکان ارسال صدا و تصویر را به ناحیه های متفاوت میدهد ، امکان وایرلس در پرسسورها امکان ارسال صدا بدون سیم را می دهد .